Grilované večeře pro ubytované hosty v hotelu Vila Valaška

27. 6. 2017 -

Grilování šťavnatých steaků, ryb, hamburgerů i zeleniny patří k stále oblíbenějšímu letnímu rituálu mnohých z nás. Ani během svého letního pobytu v lázních o grilované pochoutky nemusíte přijít. Každý pátek grilujeme za příznivého počasí na terase hotelu Vila Antoaneta. 

V rámci pobytu u nás si můžete dopřát i grilované speciality
V rámci pobytu u nás si můžete dopřát i grilované speciality

GRILOVÁNÍ V LÁZNÍCH

Lázenští hosté ubytovaní v hotelu Vila Antoaneta a Vila Valaška mohou během svého pobytu u nás využít páteční nabídky grilovaných večerních pokrmů. Protože dbáme na zásady zdravého stravování, i grilování u nás podléhá přísným kritériím nejen dietních sester. V nabídce proto máme čerstvá masa, zeleninu i ryby. Vždy dbáme na správnou tepelnou úpravu a čerstvost surovin. 

TIPY PRO ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ

Chcete povýšit své grilování na zdravější úroveň? Přinášíme Vám pár tipů, na co si dát pozor.

1. TÁCKY NEBO PLYN

K základní zásadě správného grilování patří tepelná úprava masa a místo grilování. Ideální jsou plynové grily, pokud máte rádi vůni ohně, dbejte vždy na to, abyste grilovani na dobře umyté mřížce a co více na speciálních táccích ke grilování určených. Dbejte i na dřevěné uhlí (pokud tedy nemáte gril plynový) a důkladné spálení všech zbytků podpalovačů před tím, než vložíte jídlo nad žhavé uhlíky nebo oheň.

2. VÝBĚR MASA

Ideální je maso krůtí, kuřecí, telecí a ryby. Pokud se však nechcete vzdát šťavnatého vepřového nebo hovězího, doporučujeme místo prorostlé krkovičky vepřovou panenku a místo vysokého roštěnce svíčkovou. 

3. MARINÁDY

Pokud chcete dosáhnout kvalitiního a zdravého grilování, nekupujte maso předem naložené v marinádě a vyhněte se i marinádám a omáčkám k masu již hotovým, tudíž trvanlivým. Připravte si domácí marinádu nebo omáčku. Bude vždy čerstvá a přesně budete vědět, co do ní dáváte. Doporučujeme Vám například oblíbenou pivní marinádu: Pivní marináda: světlé pivo, hrubozrnná hořčice, olivový olej, sójová omáčka, třtinový cukr, čerstvá nebo sušená chilli paprička. Směs smíchejte a na několik hodin do ní maso naložte.