Doporučujeme luxusní vánoční punč

21. 11. 2017 -

K předvánočnímu času patří i předvánoční dobroty. Jednou z nich je vánoční punč, který si s naší pomocí připravíte snadno v teple vašeho domova. A protože k dobrému pití patří i dobré jídlo, máme něco i pro mlsné jazýčky!


Recepty pro vás připravila Olga Zbořilová, dietní sestra lázeňského hotelu Miramare Luhačovice, spolu s naším šéfkuchařem Tomášem Hrbáčkem. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám recepty povedly a zda jste si na nich pochutnali: 

Zimní punč alá šéfkuchař hotelu RoyalSpa Miramare Luhačovice

 

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 5 lžiček pískového cukru
  • 10 hřebíčků
  • 1 celou skořici
  • 2 hvězdičky badyánu
  • šťávu z celého pomeranče
  • silný ovocný čaj 0,25 litru
  • 4 plátky citronu + jeden menší citron
  • 2 lžíce medu
  • 0,6 l červeného vína
  • 0,2 l rumu

 

Postup:

Do kastrolku nasypeme cukr, částečně zkaramelizujeme, přidáme med, mícháme na mírném plameni až se vše spojí. Poté za stálého míchání přilejeme víno, rum,pomerančovou šťávu, čaj , citron a koření. Přivedeme k varu a ihned odstavíme!! pozor - nevaříme! Nahřátou sklenici ozdobíme plátkem citronu a ihned podáváme.

 

Jablečné pokušení kuchyně Miramare hotelu RoyalSpa Luhačovice

 

Suroviny na piškot:

  •  3 vejce
  • 100 g cukr písek
  • 100 g mouka polohrubá
  • 3 lžičky horké vody

 

Postup:

Vyšleháme vejce, přidáme po lžičce horké vody, postupně přisypáváme cukr a pak i mouku. Vše vyšleháme do husté pěny a cukrářskm kornoutem stříkáme na pečící papír tvary delších piškotů, které pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut.

 

Suroviny na náplň:

  • 8 větších jablek
  • štáva z jednoho citronu
  • 4 polévkové lžíce cukru písek (dle chuti)
  • 4 sáčky pudinkového prášku

 

Postup:

Očistíme jablka, nakrájíme na kostičky, přidáme cca 0,1 l vody a štávu z citronu, rozvaříme. Pudink rozmícháme v trošce vody a poctivě v jablečném pyré rozvaříme. Plech vyložíme potravinářskou fólií, poklademe piškoty a zalijeme horkou jablečnou hmotou, poklademe znova piškoty. Necháme vystydnout a do druhého dne i zatuhnout.  Vychlazený moučník podáváme například s kouskem skořice a pro náročné třeba i se šlehačkou.